Con amor: Rozemarijn drogen

rozemarijn drogen

Ik zit tijdelijk bij mijn buren in huis om op de hond te passen en de rozemarijn roept al 2 weken: ‘Pluk mij!’ Het kwam er steeds niet van, maar nu eindelijk is het gelukt. De rozemarijn heb ik geplukt en de blaadjes losgehaald van de grote stokjes. Deze heb ik goed gewassen en op een bakblik bekleed met bakpapier gelegd. Het bakblik heeft daarna 2 uur op 55 graden in de oven gestaan, maar de takjes waren toen nog wat buigzaam. Na drie kwartier op 70 graden was dat wel het geval! De rozemarijn is goed als de blaadjes broos zijn en je ze gemakkelijk kunt breken. Bewaar ze vervolgens op een donkere plek in een luchtdicht potje.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Flatbread met rozemarijn - Sophie'sFoodChoice 6 november 2015 at 13:41

    […] 2 theelepels rozemarijn (ik heb mijn eigen gedroogde rozemarijn gebruikt) […]

  • Reply Plukbrood met camembert - Sophie's Food Choice 20 augustus 2016 at 11:43

    […] Gedroogde rozemarijn […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.