Con amor: Karamel maken

Karamel dulche de lecheIk ben geen koekiemonster, maar een karamelmonster. Oh  my… Het duurt drie uur om deze karamel te maken, dan nog eens 2 uur voordat deze afgekoeld is en je het deksel open kunt doen, maar dan. Echt fantastisch! Dit is eigenlijk geen echte karamel, maar dulche de leche. De echte karamel maak je door suiker in een pan te laten smelten en vervolgens slagroom toe te voegen. En ja, dat is sneller, maar niet altijd makkelijker. Nou, deze is easy, alleen het duurt heeeeel lang. Maar je kunt er meerdere tegelijk maken en deze bewaren.

Je koopt een blikje gecondenseerde melk van Friesche Vlag. Heel lastig te vinden in de supermarkt, want het staat niet bij de melk. Vaak staat het bij de exotische producten… Right, melk en Friesche Vlag, lekker exotisch. Haal de wikkel van het blik en doe het blik in een pan met ruim water. Laat het dan drie uur koken. Voeg om het half uur een beetje water toe, zodat het blik wel onder water blijft. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat deze ontploft. Vervolgens blijft het blikje, heel indrukwekkend, twee uur heet! Echt bizar, maar daarna… It must be heaven, a caramelheaven!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.