Con amor: Bietenroos maken

Bietenroos

Con amore is een roos maken die je op kunt eten, oftewel een bietenroos maken. Ik was geïnspireerd door Sergio Herman, die een roos van biet maakt in de documentaire ‘Fucking perfect‘. Overigens is dat echt een aanrader, ook als je wat minder van koken houdt. Als je wel van koken houdt, dan móet je hem gewoon zien ;). Het kost echt wel even tijd en ik was verbaasd dat ik zoveel geduld kon opbrengen. Al verzeker ik je dat als het eenmaal gelukt is, dat het ook echt wel heel gaaf is. Je hebt eigenlijk niet zoveel nodig, alleen een gekookt bietje (ik neem altijd de kant-en-klare vacuümverpakte), een mandoline, maar vooral dus geduld. Je schaaft de roos met de mandoline, doe dit op de dunste stand. Je hebt dan ronde, dunne plakjes biet. Snijd deze door midden, zodat je een halve maan hebt.

Dan begin je in het midden van de roos. Het eerste plakje rol je klein op, dit is het knopje in het midden. Zorg dat je de platte kant aan de onderkant doet, zodat je hem uiteindelijk neer kunt zetten. Vervolgens vouw je elke keer een blaadje om het midden heen. Je doet elke keer aan de andere kant van waar je de vorige hebt gevouwen. Zo ga je door, totdat je geduld op is of je het mooi genoeg vindt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply