Chococrunch waterval

crunchy chocolade watervalSoms zie je iets en wil je het gewoon erg graag namaken. Zo zag ik dit, maar dan totaal anders, bij Masterchef Australia. Echt, kijk Masterchef Australia en dan naar Masterchef Nederland, dan is de Nederlandse versie net alsof je naar kinderkoks zit te kijken. Het niveau is zo veel hoger in Australië en die is dan ook echt leuker om naar te kijken. Goed, genoeg over wat wel en wat niet kijken. In het promofilmpje werd warme chocoladesaus over gestolde chocolade gegoten en dat veroorzaakt een mooie waterval.

Ik wilde het niet heel lastig maken, dus bij deze mijn recept van de chococrunch waterval. De opmerking: “Maar je kunt toch ook gewoon de chocolade erover heen gieten” kreeg ik uiteraard te horen. Ja, dat kan ook, maar dit is gewoon leuker natuurlijk! Dit is voor 1 persoon.

What you need:

  • 40 gram muesli of geroosterde en gehakt noten
  • 140 gram pure chocolade
  • Klein cakeje of stukje brownie

What you do:

Smelt 40 gram chocolade au bain marie of in de magnetron. Teken een rondje op bakpapier dat net iets groter is dan het glas waar je het toetje in gaat doen. Laat de chocolade iets afkoelen en giet het in het rondje op het bakpapier. Zet deze ongeveer een uur in de vriezer. Doe de muesli of geroosterde en gehakte noten in een glas. Ik gebruikte crunchy muesli, maar gebruik vooral wat je zelf lekker vindt. Leg daar een stukje cake of brownie op, hier gebruikte ik een stukje van de bietenbrownie voor. Verwarm de rest van de chocolade weer au bain marie of in de magnetron. Als het gesmolten is, kun je eventueel een paar eetlepels slagroom toevoegen, maar dat hoeft niet. Doe de gesmolten chocolade in een kannetje en leg het rondje chocolade bovenop het glas. Zet de glazen of glas op tafel en giet voorzichtig de warme chocolade op het rondje. Even wachten en dan smelt de saus erdoor heen. Echt een euforisch moment :) Giet nog zoveel chocolade erin als je wilt, zodat de crunch ook lekker bedekt is. Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.