Cheesecake

CheesecakeNou Marion, daar is hij dan, de cheesecake :) Wat ben ik blij dat iemand mij dit recept ooit heeft gestuurd, het succes recept van de Bagel & Beans. Hij staat niet meer op hun site helaas, maar gelukkig hebben we het recept nog zullen we maar zeggen.

What you need:

Cheesecake:

  • sap van een verse citroen
  • 2 zakjes vanillesuiker (of een eetlepel zelfgemaakte vanillesuiker)
  • 10 gram bakpoeder
  • 90 gram custard
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 1 kilo magere Franse kwark
  • 200 gram boter
  • 1 ei
  • 4 eidooiers
  • 200 gram bastognekoeken
  • Extra: 18 kleine bakvormpjes of grote ronde bakvorm, mixer met gardes

Blauwe bessen versiering:

  • 100 gram blauwe bessen
  • 20 gram koud water
  • Extra: steelpannetjes
  • OF: karamelsiroop

What you do:

Je kunt dit recept maken in een grote bakvorm, maar ik houd meer van kleine rondjes. Hiervoor gebruik ik een siliconen bakvorm, gemakkelijk, want je hoeft deze niet in te vetten. Verwarm de oven voor op 160 graden. Verkruimel de bastognekoeken in de bakvormpjes. Dit kun je doen door gebruik te maken van een keukenmachine of met de hand. Mix de boter tot het romig is en mix er eerst de bastardsuiker, vanillesuiker, ei en eidooiers door. Mix even goed door zodat je een mooie egale massa krijgt, zonder klontjes. Voeg daarna de kwark, gezeefde custard, gezeefd bakpoeder en het citroensap toe en spatel dit luchtig erdoor. Persoonlijk houd ik van de citroensmaak, maar als je hier niet zo van houdt, dan kun je het sap van een halve citroen gebruiken.

Vul de met bastogne gevulde vormpjes of vorm met het mengsel. Vul voor ongeveer driekwart, want door het bakpoeder worden de cakejes wat groter. Als je de cheesecake met blauwe bessen wilt maken, volg dan deze stap*. Bak de cakejes of cake bruin in de oven. Iedere oven is anders, dus ik raad je aan de eerste keer de baktijd te verkorten en dan eventueel te verlengen. Beter een te kort gebakken taart, dan meteen een zwarte taart. Een grote bakvorm moet ongeveer 50 minuten bakken, maar bij kleine moet je gewoon even goed opletten of ze al bruin zijn. Ik doe deze altijd eerst 30 minuten en dan verleng ik de baktijd indien nodig. Als de cakejes bruin zijn, kunnen ze uit de oven. Ze zijn dan nog wat vloeibaar, dus laat ze goed afkoelen en zet ze daarna in de koelkast. Na ongeveer 1 uur (een grote taart wat langer) zijn ze hard genoeg om uit de vorm te halen. Het allerlekkerst is om dan nog wat slierten karamelsiroop eroverheen te doen, mits je geen blauwe bessen hebt gebruikt.

*Als je de cheesecake wilt versieren met blauwe bessen, doe dan blauwe bessen en water in een steelpannetje. Verhit dit 2 minuten en plet dan de bessen. Ik heb het met een vijzel gedaan, maar met een lepel kan ook. Pak een klein lepeltje, doe daar voor de helft sap op en duw dit in het midden in de cheesecake, zodat je een soort stip krijgt. Ga dan weer verder in het recept hierboven.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.