Cakejes met een hart van karamel

cakejes met karamelAangezien ik nog een half blikje van de karamel over had waar ik eerst over schreef, moest ik iets maken met karamel. Deze cakejes had ik al eerder gemaakt, maar ze waren nog niet naar mijn zin. Dit kwam doordat je de karamel niet goed in het cakeje kon verdelen door het zachte deeg. De oplossing: twee soorten deeg gebruiken. Ik had gedacht dat je dan heel mooi twee lagen zou zien, maar helaas bleven de kleuren van het gebakken deeg hetzelfde. Ik denk dat als je in het eerste recept de witte bastardsuiker voor bruine bastardsuiker vervangt dat het gewoon lukt. Dit is voor 6 cakejes, die ik heb gemaakt met een standaard muffinvorm.

What you need:

Deeg 1:

  • 50 gram koude boter
  • 50 gram witte bastardsuiker (of bruine, wie probeert dit en stuurt mij een foto?)
  • 100 gram bloem
  • Mespunt zout
  • Een half ei

Deeg 2:

  • 65 gram boter op kamertemperatuur
  • 100 gram witte bastarddsuiker
  • Anderhalf ei
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 Eetlepels karnemelk

Vulling:

What you do:

binnenkant van cakejes met karamelMeng de boter, suiker, bloem en zout met je handen tot het deeg uit fijne korrels bestaat. Voeg dan het halve ei toe (bewaar de rest voor het andere deeg) en kneed het snel tot een mooie deegbal. Bewaar het deeg tot gebruik in huishoudfolie in de koelkast. Zet de deeghaken op de keukenmachine en klop de boter, totdat het geen klontjes meer bevat. Voeg dan de suiker toe en klop nogmaals goed door. Voeg dan de eieren toe terwijl je blijft kloppen. Zet dan de mixer uit en neem een pollepel om het meel en de karnemelk toe te voegen. Voeg dan steeds een beetje meel en een eetlepel karnemelk toe. Voeg pas een nieuwe lading toe als de vorige goed vermengd is, totdat je alle meel en karnemelk in het deeg hebt verwerkt.

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Maak een bodempje met een kleine opstaande rand van deeg 1 in de muffinvorm. Doe dit snel, anders kleeft het teveel aan je handen. Leg dan een volle theelepel karamel op het deeg en druk deze plat. Vouw dan heel voorzichtig het tweede deeg erover heen en strijd deze glad. Zorg in ieder geval dat alle karamel goed bedekt is. Zet de cakejes 45 minuten in de oven en bak ze bruin. Bij mij duurde het 45 minuten voordat ze de kleur hadden die ik wilde, maar dat kan per oven nog wel eens verschillen. Kijk in ieder geval na 30 minuten even hoe ver de cakejes zijn.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.