Cake met appel en kaneel

cake

Heerlijk om een cake te bakken, het is niet heel moeilijk en je maakt het met ingrediënten die je vaak toch wel in huis hebt. Bij cake denk je misschien aan dat kleffe stukje dat je krijgt op een begrafenis. Maar… zelfgebakken is het fantastisch! Ik heb hem deze keer met appel, kaneel en vanille gemaakt, maar je kunt die ingrediënten er makkelijk uitlaten en dan heb je een normale cake. De cake op de foto had ik gemaakt met de appels op de bodem, maar dat is niet top. De appels blijven dan aan het blik hangen en daardoor valt de cake uit elkaar.

Ik vroeg mij ook af hoe je nou een cake maakt die niet aan de bovenkant helemaal openbarst. Die van mij was wel een beetje open gebarsten, maar niet zo erg als normaal. Dit doe je door eerst de cake op een lagere temperatuur te laten rijzen om hem vervolgens op een hogere temperatuur af te bakken. En het beste? Bijna een uur lang een cakegeur in huis en als de cake net uit de oven komt het kontje opeten……

What you need:

  • 200 gram bloem
  • 200 gram boter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 200 gram witte suiker
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 gram vanillepoeder
  • Een halve friszure appel
  • Twee afgestreken theelepels kaneel
  • Extra: Cakeblik, mixer met gardes

What you do:

Laat de eieren en boter op kamertemperatuur komen, anders schrikken ze zich rot in de oven. Als de boter zacht is, mix deze dan romig met de mixer. Voeg dan de bloem toe en mix weer. Klop de eieren in een apart bakje even los en voeg ook toe. Maak er een mooi romig geheel van. Voeg dan de suiker, het gezeefde bakpoeder, vanillepoeder en de kaneel toe. Mix even 1 à 2 minuutjes goed door, zodat je een mooi, egaal beslag hebt. Vet dan de bakvorm in met wat boter en zorg dat het goed in de hoekjes zit. Verwarm de heteluchtoven op 130 graden.

Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snijd in kleine maantjes. Doe een laagje beslag in de bakvorm en verdeel dit goed. Leg daar de appeltjes dakpansgewijs op, zodat je een streep appel in het midden hebt. Stort dan de rest van het beslag er bovenop en verdeel dit ook weer goed. Bak de cake 15 minuten op 130 graden en verhoog daarna de temperatuur naar 160 graden en bak bruin in 50 tot 60 minuten. De cake is klaar als je er een satéprikker in prikt en deze er droog uitkomt. Let er dan wel op dat je niet in de appel prikt, want die is natuurlijk nat. Laat de cake 10 minuten afkoelen en haal hem dan pas uit het blik. Snijd het kontje af en eet dat op, deel dan de rest pas uit ;)

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.