Bulgursalade met gerookte kip

bulgursaladeJaja, daar is een keer een gerecht met vlees, namelijk bulgursalade met gerookte kip. Toegegeven, ik eet weinig vlees en kies liever voor vis. Het komt niet omdat ik principes heb of vlees niet lekker vind, maar ik ben gewoon niet zo goed in vlees bakken. Biefstukken, hamburgers, allemaal superlekker, maar beter als iemand anders die voor mij maakt. Hier een recept met het allersimpelste vlees, namelijk gerookte kip, want dat hebben ze bij de Appie al voor je gerookt. Die van de Appie vind ik niet superlekker, dus als je ergens anders gerookte kip kunt halen, doe dat dan vooral. Ik heb deze salade met bulgur gemaakt, maar hij kan prima met quinoa of een andere graansoort. Ik wil vooral laten zien dat de combinatie van avocado en kip zo ontzettend lekker is en je daar nog veel meer variaties mee kunt maken. Deze bulgursalade is voor twee niet heel grote eters. Twijfel je over de hoeveelheid? Voeg dan wat extra bulgur toe.

What you need:

  • 130 gram gerookte kip
  • 100 gram sla
  • 100 gram bulgur
  • Avocado
  • Sap van een halve limoen
  • 75 gram feta (ik neem altijd die blokjes in olijfolie)
  • Scheut olijfolie
  • Eventueel: peper en zout

What you do:

Bereid de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de kip en feta in stukken en doe die in een kom. Snijd de avocado in plakjes of blokjes en besprenkel deze met het sap van de limoen. Doe deze samen met de sla bij de kip en feta. Laat de bulgur goed uitlekken als deze klaar is en zorg dat deze ietsje afkoelt. Je wilt namelijk niet dat de sla ook warm wordt. Meng dit met een goede scheut olijfolie. Je kunt hier ook de olie van de feta voor gebruiken, omdat daar vaak lekkere kruiden bij zijn gedaan. Doe de bulgur bij de rest van de ingrediënten en maak eventueel af met peper en zout. Eet smakelijk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.