Bootjes met parelcouscous

Als ik zwarte parelcouscous zou kunnen vinden, zou ik dit gerecht the black pearl noemen, naar een van mijn favoriete films met Johnny Depp als Pirate of the Caribean. Goed, parelcouscous tricolore, wat een mooi product. Ik had het al een tijdje in huis, maar ik had nog geen ideeën erbij. Tot we een dag voor de vakantie de restjes gingen opmaken en we nog romaine sla over hadden en de couscous om aandacht schreeuwde. Dus… Aan de slag en iets verzinnen met alle restjes. En het is gelukt, dit is voor 2 personen, maar ook leuk om als hapje bij een bbq neer te zetten!

bootjes parelcouscous

What you need:

  • 1 uitje
  • 160 gram parelcouscous
  • Een krop romaine sla
  • 250 gram gerookte zalm
  • Handje gemengde pitjes en zaadjes
  • Peper
  • Olijfolie

What you do:

Maak de parelcouscous zoals op de verpakking staat. Trek de blaadjes van de romaine sla voorzichtig van de krop. Was deze en laat ze goed drogen of dep ze droog. Snijd het uitje fijn en bak deze even kort, zodat de scherpste smaak eraf is. Versnipper de zalm en hussel deze met de ui, pitjes en zaadjes alvast door elkaar. Spoel de couscous af onder warm water en laat goed uitlekken alvorens bij het zalmprutje te voegen. Zorg dat het goed op smaak is. Vul de bootjes met het mengsel, maak het af met wat peper en serveer op een mooie schaal. Je kunt dit koud of lauwwarm eten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply