Bananenbrood

bananenbrood2

Er zijn zoveel verschillende recepten voor bananenbrood en eerlijk gezegd, maak ik hem ook elke keer weer anders. Je kunt noten, zaden, rozijnen what ever you like erbij doen, zodat je jouw perfecte brood hebt. Hieronder een van mijn favoriete recepten voor bananenbrood. Let er bij het kopen van de dadels op dat je wel goede dadels koopt. Vaak zijn de dadels van de supermarkt te hard en niet echt vers, waardoor je geen smeuïg brood krijgt, zoals het wel hoort.

What you need:

  • 3 rijpe bananen
  • 100 gram havermout
  • 50 gram spelt- of volkorenmeel
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 dadels
  • Theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels rozijnen
  • Cakeblik of siliconen vormpjes

What you do:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bananen, eieren, havermout, meel, kaneel, rozijnen, bakpoeder en dadels in een keukenmachine en maal tot een smeuïg beslag. Het beslag mag vloeibaar zijn, maar niet te, het mag een beetje plakken.

Giet het beslag in een ingevet cakeblik of in siliconen vormpjes. Ik gebruik vaak vormpjes, omdat je deze niet hoeft in te vetten en je meteen mooie porties hebt. Zet deze 30 minuten in de oven en controleer dan of het brood mooi bruin is en een beetje terug veert als je erop drukt. Laat het brood volledig afkoelen, voordat je deze uit de vorm haalt, want hij is vaak nog wat zacht als hij net uit de oven komt.

Als het brood een beetje is afgekoeld, snijd ik hem in plakjes en vries het in, zodat ik het gewoon mee kan nemen als ik wil.

Enjoy!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply