Avocado met garnalen

Avocado met garnalenAls je mensen op bezoek krijgt die van vis houden, kun je deze simpele avocado met garnalen maken. Het is een redelijk chique voorgerechtje, maar makkelijk te maken. Ik eet dit ook gewoon als hoofdgerecht door twee helften per persoon te maken en er een kleine salade naast te serveren. Of zoals in mijn geval komkommer met hüttekäse, wat echt top is. Dit is voor 4 helften, dan mag je zelf bepalen of je die met 4 of met 2 gaat opeten. Je bent er echt maar een paar minuten mee bezig, dus als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan, is dit prima. Je kunt het alleen niet goed van tevoren maken, omdat dan de avocado bruin wordt. De garnalen kun je wel prima van tevoren maken, maar het is het lekkerst als je het meteen opdient na het klaarmaken.

What you need:

  • 250 gram roze garnalen, gepeld en gekookt
  • 1 á 2 eetlepels Yofresh
  • Theelepel pittig paprikapoeder
  • 2 rijpe avocado’s
  • Eventueel: Verse platte peterselie

What you do:

Meng de garnalen met de Yofresh en paprikapoeder. Meng eerst een eetlepel Yofresh door de garnalen, proef vervolgens en voeg dan eventueel nog een beetje extra toe. Je kunt beter eerst te weinig toevoegen, dan in een keer teveel. Voeg dan ook het paprikapoeder toe en meng goed door. Snijd dan de avocado voorzichtig in de lengte doormidden en haal de helften van elkaar af. Wrik de pit er voorzichtig uit. Vul de gaten van de pit met het mengsel van garnalen en bedek vervolgens de hele avocado. Leg op een bord en maak af met de platte peterselie. Dit is natuurlijk niet nodig, maar het staat wel mooier. Als je geen verse peterselie hebt, kun je gedroogde gebruiken of eventueel wat dille. Door het toevoegen van wat groen bovenop de avocado met garnalen, komt het roze van de garnalen mooier uit.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply