Asperge, venkel en spinazie soep met topping

Soepen

Soepen

Deze soep is een aangepaste versie van die van Green Kitchen Stories. Een erg leuke en vooral mooie blog met veel vegetarische gerechten. Dit is voor 4 kommen soep.

What you need:

  • 500 gram groene asperges
  • Olijfolie
  • 3 lente uitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 hand spinazie
  • Groente bouillonblokje
  • Peper en zout
  • Blikje bruine linzen
  • Peterselie
  • Snufje chilipeper

What you do:

Was de asperges en snij de topjes eraf, houd deze apart. Verhit olijfolie in een pan en doe de kleingesneden uitjes, knoflook en venkel in de pan. Bak deze ongeveer 5 minuten en voeg dan de asperges toe (niet de topjes). Voeg dan de spinazie, water, bouillonblokje toe. Ik voeg altijd net zoveel water toe totdat de groente net onder water staat. Laat de soep 10 minuten koken en laat deze dan afkoelen. Als de soep afgekoeld is, kun je deze in de blender pureren. Verwarm de soep daarna weer op. Je kunt de soep eventueel ook pureren met de staafmixer als deze warm is, maar dan wordt hij vaak wat grover.

Voor de topping verhit olijfolie in een koekenpan. Voeg daar de asperge topjes aan toe en bak totdat ze iets zachter zijn. Voeg dan de linzen toe en bak samen met de chilipeper, totdat de linzen warm zijn.

Serveer de soep in kommen en strooi de topping eroverheen. Eet smakelijk!

Bron: http://www.greenkitchenstories.com/asparagus-fennel-spinach-soup-topping/

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply