Asperge-, meiknol en posteleinsoep

Ik wilde graag koken met seizoensgroente en dat werden zowel postelein als meiknollen. Misschien in eerste niet een voor de hand liggende combi, maar het pakte goed uit. Ik had al eerder aspergebouillon gemaakt van de kontjes en schillen van witte asperges, dus die kon ik gebruiken. Je kunt er vier normale kommen uithalen of twee grote.

asperge meiknol soep

What you need:

  • 1 Liter aspergebouillon
  • 1 Bouillonblokje bospaddenstoelen
  • 2 Meiknollen
  • Flinke hand postelein
  • 2 Bosuitjes
  • 2 Tenen knoflook
  • Rode peperkorrels

What you do:

Snijd de meiknollen in kleine blokjes, snijd het wit van de bosuien en houd wat van het groene apart. Pers de knoflook uit en bak dat samen met de meiknollen en bosuien aan. Voeg dit toe aan de aspergebouillon en verwarm alles goed door. Als laatst kan de postelein erbij. Maal de soep fijn met een staafmixer of laat de soep afkoelen en mix het in de blender. Als je aspergebouillon maakt van de schillen en kontjes, raad ik aan deze wel even nog te zeven, want er kunnen draden inzitten. Verwarm de soep en dien het op met bovenop een stuk of 7 peperkorrels en de fijngesneden groene ringetjes van de bosui. ¡Que aproveche!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply