Artisjokken, tuinbonen en doperwten uit de oven

artisjokken erwten tuinbonenOttolenghi staat bekend om zijn gerechten met veel groenten en deze is ook echt ontzettend simpel en lekker. Hij is wel wat aangepast om sneller klaar te zijn.

What you need (2-4 personen):

  • 2 Blikken artisjokharten
  • 1 Citroen
  • Eetlepel tijm
  • Eetlepel peterselie
  • 125 ml witte wijn
  • Scheutje rijstazijn
  • olijfolie
  • Teen knoflook
  • 250 gram tuinbonen
  • 250 gram doperwten

What you do:

Vet een grote ovenschaal in en verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de artisjokharten wat kleiner en doe deze samen met de doperwten en tuinbonnen in de schaal. Voeg ook de tijm, peterselie, witte wijn, azijn en knoflook erbij en hussel goed door elkaar. Snijd de helft van de citroen in dunne plakjes en leg deze op de groenten. Pers de andere helft van de citroen uit en sprenkel dat over de schaal. Zet de schaal 20 minuten in de oven of totdat de groente gaar is. Maak het af met peper en zout.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Wouter Bierenbroodspot 27 mei 2015 at 16:27

    Deze is echt ontzettend lekker!!

  • Leave a Reply