Appel crumble met noten

Appel crumble met notenEen appel crumble is altijd goed, no matter what. Meestal met boter en suiker, maar ik had nog wat gehakte noten over en bedacht dat ik daar wel eens een appel crumble met noten van kon maken. En jawel, het kan. Ik heb vier kleine schaaltje gebruikt met een doorsnede van 5 centimeter, maar je kunt makkelijk een grotere portie maken.

What you need:

  • Middelgrote lichtzoete appel
  • Afgestreken theelepel kaneel
  • 10 gram kokosolie
  • Scheutje citroensap
  • 100 gram gehakte noten
  • Extra: koekenpan en vuurvaste schaaltjes

What you do:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Meng deze blokjes met het citroensap en de kaneel. Proef even of je deze verhouding lekker vindt. Zo niet, dan kun je altijd wat kaneel of suiker toevoegen. Verhit een koekenpan op het vuur en haal deze als hij warm is van het vuur. Gooi de kokosolie in de pan en je zult zien dat deze direct begint te smelten. Hak de noten in kleine stukjes. Ik heb hiervoor een mix van pinda’s en cashewnoten gebruikt, maar je kunt elke noot gebruiken die je lekker vindt. Ik denk dat het met hazelnoot ook lekker is. Let’s try the next time! Mix het notenmengsel met de kokosolie. Vul de schaaltjes voor ongeveer twee derde het appelmengsel en druk goed aan. Ik heb de schaaltjes niet ingevet, omdat je deze toch opdient met schaaltje en al. Mocht je wel de behoefte voelen, vet dan gerust de schaaltjes in. Maak dan een mooi laagje bovenop van de noten en zet de bakjes 20 minuten in de oven. Houdt het goed in de gaten, mocht je merken dat de nootjes al eerder goed bruin worden, dan kun je de toetjes eerder uit de oven halen. Voor de zoetekauw: add cream! Eet smakelijk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.